Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Θα αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην κοινή διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μαϊάμι

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Θα αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην κοινή διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μαϊάμι
Η ρωσική πλευρά συμμετέχει ενεργά στις σχετικές διαβουλεύσεις, διατηρώντας στενή συνεργασία με τους εταίρους της στο σχήμα BRICS, καθώς και με άλλες χώρες αναδυόμενων οικονομιών
Την έναρξη των εργασιών για τη σύνταξη της διακήρυξης των ηγετών της G20, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Alexander Pankin, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS (7/11), οι διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.
«Οι εργασίες για το κείμενο της διακήρυξης των ηγετών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στο παρόν στάδιο, το έγγραφο είναι συνολικά ολοκληρωμένο, περιεκτικό και, κυρίως, επικεντρωμένο σε βασικά οικονομικά ζητήματα», ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Ωστόσο, ο Pankin διευκρίνισε ότι ορισμένα σημεία του σχεδίου θα χρειαστούν σημαντικές τροποποιήσεις πριν από την οριστικοποίησή του.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ρωσική πλευρά συμμετέχει ενεργά στις σχετικές διαβουλεύσεις, διατηρώντας στενή συνεργασία με τους εταίρους της στο σχήμα BRICS, καθώς και με άλλες χώρες αναδυόμενων οικονομιών.
Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται ενώ έχουν προηγηθεί αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι αμερικανικές αρχές δεν επέτρεψαν σε μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20.
Η εξέλιξη αυτή προσθέτει μια διπλωματική διάσταση στις προετοιμασίες της Συνόδου, με τη Μόσχα να επιδιώκει, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Pankin, ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου και των οικονομικών προτεραιοτήτων που θα αποτυπωθούν στη διακήρυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης